Manşetler

Skype’ın mobil video arama açılımı iPhone ile mi başlıyor?

Skype, gelecek ay düzenlenecek olan CES 2011’de video ile ilgili çeşitli duyurular yapacağını açıkladı. Bu açıklamalar için “Video Arama Primetime için Hazır” başlıklı bir panel düzenleyecek olan şirketin mobil video görüşmeleri için büyük bir adım atacağı tahmin ediliyor.

Şu anda herşey bir yapbozun parçaları gibi dağınık bir şekilde duruyor. Bu parçalardan bir tanesi de bugün Engadget tarafından ortaya atıldı. Skype’ın sitesinde Skype iPhone uygulamasıyla nasıl video görüşmesi yapılacağına dair bir sayfa yer alıyor. Bu sayfanın benzer versiyonlarının Android, Symbian ve diğer işletim sistemlerine özel Skype uygulamaları için hazırlanıp hazırlanmadığı bilinmiyor. Ancak, eğer Skype bir kere masaya geliyorsa, elindeki bütün kartları masaya süreceğini düşünüyoruz. Yani, mobil video arama desteği tüm büyük telefon platformlarını destekleyecek şekilde sunulacaktır. Mobilden mobil, mobilden PC’ye video arama pazarı Skype tarafından domine edilirse, bu bizi kesinlikle şaşırtmayacaktır.

Bu arada şu ayrıntıyı da atlamadan geçmeyelim. Nokia N900 Skype’ın video arama desteğini resmi olarak sunan ilk cihaz olmuştu. Ancak bu sefer söz konusu özelliğin gerçek anlamda geniş kitlelerle buluşması gerçekleşecek. MeeGo versiyonunun da desteklenen platformlar arasında bulunacağını herhalde söyleyebiliriz.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER