Teknoloji

Skype’dan yaşanan kesintilerle ilgili açıklama geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Skype’ın yaşadığı kesintiler dün teknoloji haber sitelerinin ve bloglarının ana gündem maddelerinden birisini oluşturuyordu. Haberi görür görmez yaptığımız testlerde bir sorun yaşamadık, ancak Skype’tan yapılan resmi açıklama hatırı sayılır oranda kullanıcının kesintiden etkilendiği görünüyor.

Skype dünkü kesintilerin başlamasının ardından şu anki kullanıcı veritabanının sadece yüzde 30 civarındaki bir kesiminin VoIP ve videokonferans servisine bağlanabildiğini belirtti. Skype’ın blogunda yazılanlara göre bir yazılım sorunu nedeniyle servisin kullanıcılar arasındaki çağrıları yönlendirmede kullandığı “supernode” adlı bağlantı noktalarının durumu olumsuz şekilde etkilendi. Buna rağmen kurumsal servisler düzgün bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Ne yazık ki, Skype sorunun ne kadar zamanda giderileceğine dair bir tahminde bulunamıyor.

Servis tekrar faaliyete girse bile, yeni başlatılan grup video sohbet gibi işlevler hemen kullanılamayacak. Şirketin tahminlerine göre şu anda 5 milyon civarında kullanıcı Skype hesaplarına erişebiliyor. Ancak bu rakam normalde çevrimiçi görmekte olduğu kullanıcı sayısının sadece yüzde 30’una denk geliyor.

İlgili – Skype Blog

İLGİLİ HABERLER