Teknoloji

Skype yepyeni bir tasarım ve deneyimlerle yenileniyor

skype yeni tasarım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Skype’ın son beş yılda çok fazla miktarda tasarım değişikliğinden geçti. Ancak Microsoft hâlâ bir şeyleri yeniden denemeye ve düzeltmeye devam ediyor. Yazılım üreticisi, “gelişmiş, daha hızlı, güvenilir ve süper modern görünümlü bir Skype” için planlarını gösterdi. Şirket, geri bildirimleri dinlediğini ve önümüzdeki birkaç ay içinde Skype’ı modernize etmek için değişiklikleri uygulamaya başlayacağını söyledi.

Microsoft’un çağrı aşaması olarak nitelendirdiği bölüm Skype içinde en fazla özen gösterilen bölüm gibi görünüyor. Çok yakında, aramalar sırasında görüntülenen ızgara, kullanıcıların videoyu etkinleştirip etkinleştirmediklerine bakılmaksızın bir aramadaki herkesi içerecektir. Bu, ana arayüzde kendi video görüntünüz de dahil olmak üzere tüm katılımcıları yan yana getiriyor.

Ayrıca Microsoft bu görünüme yeni temalar ve düzenler ekleyerek Skype’taki ana arama arayüzünde çok ihtiyaç duyulan bazı özelleştirmeleri sunuyor. Konuşmacı görünümü, ızgara görünümü, geniş galeri, Birlikte Modu ve hatta yalnızca video etkinleştirilmiş kişileri gösterme seçenekleriyle, içerik görünümü arasında seçim yapabileceksiniz.

Skype’ın yeni renkli temaları, düğme geçişleri, mobilde geliştirilmiş bir yan panel ve uygulamalardaki Fluent Design simgeleriyle yakında kullanıma sunulacak. Avatarları olmayan Skype kullanıcıları da sohbetleri ayırt etmeyi kolaylaştırmak için renkli gradyanlar alacak.

Yine de, her şey sadece tasarım değişiklikleriyle sınırlı değil. Skype ekibi, değişiklikleri detaylandıran blog yazısında, “Tasarım değişikliklerini sevsek de bunların yeterli olmadığını biliyorduk.” diyor. “Deneyimi keyifli hale getirmek için performansa odaklanmamız gerekiyordu.”

Ayrıca Microsoft, gelecekteki Skype değişiklikleriyle tüm tarayıcıları destekleme taahhüdünde bulunuyor. Skype ekibi, “Hangi tarayıcıyı veya cihazı kullanırsanız kullanın, Skype deneyiminin sorunsuz, erişilebilir ve güvenilir olması gerektiğine inanıyoruz, bu nedenle tüm tarayıcılar için destek ekliyoruz” diyor. “Hangi cihazı, platformu veya tarayıcıyı kullanırsanız kullanın, Skype’ın size her zaman harika bir deneyim sunacağından emin olmak istiyoruz.”

Bu iyileştirmelerden bazıları daha şimdiden kullanıma sunulurken, diğerleri önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak. Özel bildirim sesleri, hemen gelen yeni özelliklerin bir parçasıyken, telefon kameranızı bir aramaya eklemenizi sağlayan yeni bir TwinCam özelliği daha sonra gelecek gibi görünüyor.

Microsoft son yıllarda Skype için çok çeşitli iyileştirmelere imza atmıştı. Microsoft’un ilk olarak 2014’te bazı şeyleri değiştirmeye başlamasından bu yana 2017’deki Snapchat benzeri tasarım, 2018’de radikal Snapchat benzeri değişiklikleri kaldıran başka bir tasarım ve masaüstü ve mobil uygulamalarda yapılan birçok değişiklik gördük.

Mütevazı da olsa başka bir yeni tasarım görmek şaşırtıcı. Microsoft, geçtiğimiz yıl içinde tüketicileri Teams’e çekmeye yönelik girişimlerle dikkatinin Microsoft Teams’e kaydığının sinyallerini vermişti. Microsoft, geçen yıl Zoom’un pandemi başında hızlı bir şekilde artan popülaritesine Skype ile karşılık veremedi. Bu nedenle bireysel tüketiciler için Zoom’a bir yanıt olarak Teams’den yararlanmaya çalıştı.

İLGİLİ HABERLER