Teknoloji

Microsoft Windows telefonların büyük kısmında Skype desteğini sonlandırdı

skype web android

skype windowsMicrosoft bu ay itibarıyla Windows işletim sistemli telefonların yüzde 85’inde Skype desteğini sonlandırdı. Bu durum Windows Phone 8, Windows Phone 8.1 ve bazı Windows 10 Mobile cihazlarını kullananların uygulamayı Windows Mağaza’dan indiremeyeceği anlamına geliyor. Kullanıcılar doğrudan bir bağlantı üzerinden uygulamayı indirseler dahi, uygulama birkaç haftadan fazla çalışmayacak. Çünkü Skype uygulaması önümüzdeki yılın başları itibarıyla işlemez hâle gelecek.

2017’nin başlarında Skype sohbetlerini buluta taşıyacak olan yavaş yavaş Windows cihazları ve rakip platformlardaki uygulamalar için verdiği desteği sonlandırıyor. Eski Windows Phone sürümlerinin yanı sıra Skype Windows RT uygulaması da artık desteklenmiyor. Bu dönüşümden bazı Android kullanıcıları da etkilenecek. Android 4.0.2 ve daha eski sürümlerin yüklü olduğu cihazlara Skype uygulaması yüklenemeyecek. Bu sürümlerin bulunduğu cihazlarda yüklü olan Skype uygulaması ise 2016’nın tamamlanmasından sonra çalışmayacak.

Skype Windows 10 Mobile Yıldönümü Güncellemesi’nin bulunduğu cihazlarda çalışacak

Skype uygulaması, sadece Windows 10 Mobile Yıldönümü Güncellemesi’nin yüklü olduğu cihazlarda çalışacak. Aktif Windows telefonların sadece yüzde 13.7’lik kısmında Windows 10 Mobile bulunuyor. Söz konusu telefonların yüzde 9.5’lik kısmında ise Skype’ı desteklemeyen Windows 10 Mobile sürümü yüklü durumda. Bu kullanıcıların bir kısmının Skype’ı destekleyen sürümlere geçmesi mümkün. Ancak küçük üreticilere tarafından üretilen cihazlar için böyle bir geçiş imkanı olmayacak.

İLGİLİ HABERLER