Teknoloji

Skype Windows 11 ile ön yüklü olarak gelmeyecek

skype güvenlik açığı

Microsoft’un Windows 11‘i tanıttığı etkinlikte pek çok yenilikten bahsedilirken, bazı uygulama ve servisler öne çıkarıldı. Zamanında gözde olan bazı uygulamaların gözden düştüğü de bu etkinlik sayesinde görüldü. Söz konusu uygulamalardan birisi de Skype. Skype, Windows 11 ile ön yüklü şekilde sunulmayacak.

Microsoft, Skype’ı bundan 10 yıl önce 8.5 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Görüntülü görüşme konusunda internet ekosisteminin en önemli parçası gibi görünen Skype, Windows 10 ile birlikte yüklü olarak sunulan uygulamalar arasına eklenmişti.

Küresel koronavirüs salgınıyla birlikte insanlar bilgisayarları üzerinden eskisine kıyasla çok daha fazla sesli ve görüntülü görüşme yapıyor. Buna rağmen, Windows 11’in tanıtım etkinliğinde Skype’tan hiç bahsedilmedi. Aksine Teams’i öne çıkaran Microsoft, bu servisin Windows’a derinlemesine entegre edileceğini duyurdu.

Microsoft’un Skype’ı satın alırken kurduğu gelecek vizyonu gerçeğe dönüşmüş durumda. Ancak bu dönemde akla gelen isimler Skype’tan yerine Zoom, FaceTime veya Teams oluyor. Microsoft da geçtiğimiz yıl Teams’i kişisel kullanıma açsa da, Skype’ı parlatma çabasından da vazgeçmemişti.

Ancak Windows 11 ile birlikte Skype için bu durum değişmişe benziyor. Yeni işletim sisteminde Skype ön yüklü olarak sunulmayacak. Microsoft’tan konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada, kullanıcıların Skype’ı Microsoft Mağaza üzerinden indirebileceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER