Teknoloji

Skype WiFi iOS uygulamasıyla 1 milyonun üzerinde WiFi erişim noktasından internete giriş imkanı

Skype, Skype WiFi adını verdiği yeni bir iOS uygulamasını App Store üzerinden yayınladı. Söz konusu uygulama kullanıcılara dünya çapındaki 1 milyonun üzerinde WiFi erişim noktası üzerinden Skype servisine erişim fırsatı veriyor.

Eğer yurtdışına sürekli çıkan birisiyseniz, Skype’ın bu uygulaması hücresel dolaşım nedeniyle yüksek veri faturalarıyla karşılaşmanızın önüne geçecektir. E-postalarınızı kontrol etmek ya da Skype üzerinden görüşme yapmak istediğinizde bu uygulamayı kullanarak dakika başı ücretlendirme karşılığında internet bağlantısı kurabilirsiniz.

Skype WiFi uygulamasının portföyünde aralarında havalimanları, oteller, fuar merkezleri, tren istasyonları, bar ve lokantaların bulunduğu çeşitli konumlarda faaliyet gösteren 1 milyonun üzerinde WiFi bağlantı noktasının bilgisi bulunuyor. Eğer Skype hesabınızda krediniz bulunuyorsa, bu kredilerle bulunduğunuz ortamda mevcut olan WiFi ağına dakika başına bağlantı için ödeme yapabilir ve internet bağlantısına sahip olabilirsiniz. Böylelikle sadece birkaç dakikalık internet bağlantı ihtiyacı için saatlik ya da günlük internet kullanım bedeli ödemekten de kurtulabilirsiniz.

Uygulamanın dosya indirme veya yükleme işlemlerinde bir veri limiti koymaması da güzel. Bunun yerine tüm ücretlendirme dakika başına göre yapılıyor. Ücretler ise dakikası 0.06$’dan başlıyor. iOS 4.1 ve üzeri bir sürümle çalışan iPhone, iPad veya iPod touch ile çalışan bu uygulama Türkiye App Store’unda da bulunuyor. Türkiye’de kullanılabilen WiFi ağları arasında FON, ibahn_premium, netpoint, swisscom, TOMIZONE ve wayport bulunuyor.

İlgili – Skype
İlgili – iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER