Teknoloji

Skype web uygulamaları için yeni SDK yayınlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

skype-010515

Microsoft’un yazılımlar ve kodlamayla ilgili son gelişmeleri ve yenilikleri paylaştığı Build 2015 etkinliğinde Skype ile ilgili bir şeyler de söylendi. Microsoft CEO’su Satya Nadella Skype’ın en son yeniliğini burada duyurdu. Web tabanlı yeni bir yazılım geliştirme aracı (SDK) çıkaracak olan Skype böylelikle doğrudan diğer uygulamalar içine eklenebilecek. Yerel sohbet istemcisi geliştirmek yerine geliştiricler, Skype’ın arama ve sohbet işlevlerinden yararlanabilecek.

Bu yenilik açık bir şekilde duyurulmadı, sadece Office’in içinde bulunan sohbet istemcisinden söz edilirken bu yeniliğin de açıklaması yapılmış oldu. Ancak bu yeni SDK sadece Office’te değil, ister masaüstü ister mobil olsun, herhangi bir web uygulamasında kullanılabilecek.

Geliştiriciler bu SDK sayesinde Skype hesabı da olan 1.5 milyar Office kullanıcısına anında erişebilecek. Kullanıcıların yapması gereken tek şey başka bir uygulamada Skype’ı kullanmak olacak. Aslında çoğu kullanıcı otomatik olarak giriş yapmış olacağı için daha önce çıkış yapmadıkları sürece kullanabilecek. Nadella Skype’ın bu işlevinin görüntülü görüşmeleri de kapsayacağının altını çizdi.

skype-web-010514

Söz konusu SDK özellikle yerel uygulamalardan çok web uygulamalarına bağlı olan geliştirmekte olan pazarlar için kullanışlı olacak. Üstelik Microsoft’un Skype için gerçek zamanlı çeviri araçları üzerinde çalıştığını da belirtmek gerekiyor.

Microsoft SDK’yı yayınlamış olsa da, bu işlevden son kullanıcıların ne zaman yararlanacağı bilinmiyor. Ancak önümüzdeki birkaç ay içinde Skype destekli web uygulamalarını görmeye başlarız.

İLGİLİ HABERLER