Teknoloji

Skype video sohbetlere gerçek zamanlı altyazı ekleyecek

skype video

Skype video sohbet özelliğinden duyma engellilerin ve duyma zorluğu yaşayanların da yararlanabilmesi için önemli bir değişikliğe gidiyor. Yakında platform üzerinde gerçekleştirilen video sohbetlerde gerçek zamanlı olarak altyazı ve açıklama desteği sunulacak.

Microsoft PowerPoint için de gerçek zamanlı altyazı desteği kısa süre önce duyurulmuştu. Her iki platformda da gerçek altyazı desteğinin altında Microsoft’un yapay zekâ teknolojisi bulunuyor. Skype’ta gerçek zamanlı altyazıları aktif hâle getirmek için video sohbet ekranında “daha” yazısına veya (+) ikonuna dokunmak gerekecek. Altyazılar her görüşmede varsayılan olarak gösterilecek şekilde de ayarlanabilecek.

Canlı altyazılar konuşma sırasında ekranda akar şekilde gösterilecek. Ancak dileyen kullanıcılar bu altyazıları sohbet ekranının kenarındaki ikinci pencerede görebilecek.

Skype video sohbetler için gerçek zamanlı altyazı özelliğini hemen hemen tüm platformlarında kullanıma sunacak. Kullanıcılar Android, iOS, Mac, Windows, Linux ve Windows 10 üzerinde gerçek zamanlı altyazı desteğinden yararlanabilecek. Ancak bu desteğin tüm kullanıcılara ulaştırılması biraz zaman alacak. Çeviri desteğini de 20’den fazla dilde daha kullanıma sunmayı planlayan Skype, bunun için önümüzdeki haftaları işaret etti.

İLGİLİ HABERLER