Teknoloji

Skype üzerinden üç boyutlu görüntülü görüşmeler hayal değil

Üçüncü boyut çok fazla tutan bir teknoloji olmadı gibi görünüyor. Her ne kadar birçok 3D özellikli televizyon satılmış olsa da, tüketiciler bu özellikten çok fazla yararlanmıyor. Yine de bu teknolojiye yönelik çalışmalar devam edecek gibi görünüyor. En azından Skype böyle düşünüyor, gelecekte insanların uzaktaki arkadaşlarını veya yakınlarını üç boyutlu olarak gerçeğe daha yakın şekilde görmeyi isteyebileceklerini farzediyor olmalı.

skype-logo-141112Microsoft’un Skype’tan sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Mark Gillett, BBC’ye verdiği demeçte mevcut altyapının 3D videoları almak ve iletmek için yeterli olduğunu, ancak çekim teknolojisinin yeteri kadar iyi olmadığını kaydetti. Yönetici laboratuvarda 3D ekranların ve 3D çekim teknolojilerinin yeteneklerini testten geçirdiklerini de kaydetti.

Birçok insanın 3D görüntüleri almayı sağlayan TV veya bilgisayar monitörü aldığını dile getiren yönetici ne var ki görüntü yakalamayı sağlayan cihazların yeteri kadar gelişmediğini kaydetti. Üç boyutlu haberleşmenin düzgün çalışması için bilgisayara birden fazla kameranın bağlanması, bunların doğru şekilde kalibre edilmesi ve doğru açıya doğru çevrilmesi gerektiğini de vurguladı.

Gillett tüm bu işlemleri laboratuvarda gerçekleştirdiklerini, bunun nasıl çalışacağını bildiklerini ve ilerlemek için cihaz ekosistemini ve bu haberleşme sistemini destekleme konusundaki yeterliliklerini değerlendirdiklerini kaydetti. Tüm bunlar gelecekte üç boyutlu görüntülü iletişim servisinin sunulmasına karar verilmesi aşamasında kullanılacak.

Gillett üç boyutlu görüntülü görüşmeler öncesinde 1080p Full HD Skype video görüşmelerinden yararlanmanın daha fazla ihtimal taşıdığını kaydetti. Şirket bunu tüm cihazlarda standart hâline getirmek için çalışıyor.

İlgili >> BBC

İLGİLİ HABERLER