Teknoloji

Microsoft Skype TV uygulamalarına verdiği desteği sonlandırıyor

skype tv

Microsoft Skype TV uygulaması için verdiği desteği sonlandırıyor. Haziran ayından itibaren Samsung, LG, Sony, Panasonic, Sharp, Toshiba, Philips ve bunun gibi daha birçok markalı televizyonlara yüklenebilen TV için Skype uygulamaları desteklenmeyecek. Microsoft yayınladığı bir yazıyla değişiklikleri açıkladı, TV üreticilerinin Skype TV uygulamasını modellerinden çıkarabileceğini kaydetti.

Microsoft Skype TV uygulamalarına yönelik politika değişikliğinde mobil cihazları sorumlu tuttu. Yıllar boyunca insanların Skype’ı kullanım şekillerinin değiştiğini, çoğunun Skype’a bir mobil cihazdan eriştiğini, oturma odasında da durumun böyle olduğunu kaydetti. Microsoft sözcüsü kullanıcıların istediği mümkün olan en iyi deneyimi platformlara sunmayı öncelikli hâle getirdiklerini, bunun için çalışmalarını diğer alanlara kaydıracaklarını, Skype televizyon uygulamasına olan temel işlev desteğini de mümkün olduğu kadar devam ettireceklerini belirtti.

Görünüşe göre Skype uygulaması haziran ayı sonrasında da TV’lerde çalışmaya devam edecek. Ancak bazı üreticilerin bu uygulamayı cihazlarından kaldırmasını bekleyebiliriz. Microsoft’un destek sunmayacak olması da uygulamanın günün birinde tamamen işlevsiz hâle geleceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER