Teknoloji

Skype sohbetlere uçtan uca şifrelemeyi sunuyor

skype
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

skype

Skype geçtiğimiz ocak ayında, Open Whisper Systems’ın Signal Protocol hizmetini kullanarak sohbet oturumlarında uçtan uca şifrelemeyi test etmeye başladığını duyurmuştu. Şimdi bu özellik Skype’ın iOS, Android, Linux, Mac ve Windows masaüstü versiyonlarını kullanan tüm kullanıcıları için erişilebilir hâle geldi.

Özel bir sohbeti başlatmak için kullanıcıların oluştur menüsü içinden veya alıcının profilinden “Yeni Gizli Sohbet” seçeneğini tercih etmeleri gerekiyor. Daha sonra alıcı bir davet alacak ve o sohbet dahilindeki tüm aramalar ve mesajlar, oturum sonlanıncaya kadar uçtan uca şifrelenecek.

Ancak bir kısıtlama var. Kullanıcılar belirli bir zamanda cihaz başına sadece bir gizli sohbet oturumunda bulunabiliyor. Gizli konuşma başka bir cihaza taşınabiliyor, ancak alınan veya gönderilen herhangi bir şey o anda kullanılmakta olan cihazla bağlantılı olacak.

Önceleri de Skype bir tür şifreleme sunuyordu, ancak uçtan uca şifreleme daha fazla güvenlik getiriyor. Çünkü mesajların içerikleri sadece alıcı ve gönderen tarafından okunabiliyor. Böylelikle Skype da, Apple‘ın iMessage‘ı ve Facebook‘un WhatsApp‘ı gibi uçtan uca şifrelemeyi sunanlar arasına katılıyor.

İLGİLİ HABERLER