Teknoloji

Skype Qik video mesaj uygulaması kapanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

skype qik

Microsoft, bundan sadece 18 ay önce yayınladığı video mesaj uygulaması Skype Qik’i kapatacağını açıkladı. Şirketin bu kararı almasındaki temel etken ise Qik tarafından sunulan özelliklerin tamamının ana Skype uygulamasına aktarılması oldu. Microsoft, resmi Skype blogu aracılığıyla yaptığı açıklamada Qik’in 24 Mart itibarıyla hizmetini sonlandıracağını duyurdu.

Şirket, aynı açıklamada Qik için aldığı kapatma kararının gerekçelerini de anlatmaya çalıştı. Uygulamanın 2014’te insanların arkadaşlarıyla anları paylaşmasına yardımcı olmak için faaliyete geçtiğini belirten Microsoft, bu dönemden sonra Qik’in sevilen bazı özelliklerinin ana Skype uygulamasına da aktarıldığını ve kullanıcıların da ana uygulamaya kaydığını ifade etti.

Hızlı video mesaj iletimine odaklanması nedeniyle genellikle bir Snapchat alternatifi olarak değerlendirilen Skype Qik, kullanıcılarına video mesajlarına ekleyebilecekleri çeşitli filtreler de sunuyordu. Bu özelliğin bile Qik ve Snapchat arasında bir benzerlik kurmak adına yeterli olduğu söylenebilir. Snapchat’in kazandığı başarı, aralarında Facebook ve Microsoft’un da olduğu pek çok şirkete ilham verse de, teknoloji devlerinin geliştirdiği benzer uygulamaların Snapchat’in performansını sergilemekten çok uzak kaldığını kabul etmek gerekiyor.

Alınan karar, Qik için ikinci emeklilik olarak nitelenebilir. Microsoft, orijinal Qik servisini şirketi satın aldıktan birkaç yıl sonra 2014’ün nisan ayında kapatmıştı. Kullanıcılar, saklamak istedikleri özel mesajlara mart sonuna kadar ulaşabilecek. 24 Mart sonrasında servis üzerinden yeni bir mesaj göndermek veya almak ise mümkün olmayacak.

İLGİLİ HABERLER