Teknoloji

Skype Office Online uygulamalarına ve OneDrive’a entegre ediliyor

skype office online

Microsoft’un sahibi olduğu Skype daha fazla Microsoft servisinde mesajlaşma ve arama yeteneklerini sergilemeye başlıyor. Bundan böyle kullanıcılar Word, Excel, PowerPoint ve OneNote Online gibi çevrim içi ofis servislerinde ve OneDrive’da Skype’ın yeteneklerinden yararlanabilecek.

Skype ekibinin konuyla ilgili olarak yayınladığı bir blog yazısına göre, söz konusu entegrasyonla birlikte kullanıcıların bir yandan sohbet ederken bir yandan da bir dokümanı ortaklaşa düzenleyebileceği bir deneyime sahip olacağını kaydetti. Bu arada gerçekleştirilen sohbetin geçmişi de dokümanla birlikte saklanacak, böylelikle gelecek sefer hem doküman düzenlemeye hem de sohbete kalınan yerden devam etmek mümkün olacak.

Skype entegrasyonu geçen yıl Outlook.com’a eklenmişti. Bu son adımla birlikte Microsoft daha fazla ürüne Skype desteğini getirmiş oldu.

Microsoft son zamanlarda ortak çalışma yeteneklerini artırmak için daha fazla çaba gösteriyor. Office de Skype da popüler servisler, aynı zamanda şirketin elinde bir de Yammer olarak adlandırılan ürün var. Ancak kabul etmek gerekiyor ki, şirketin aralarında Google’un Dokümanlar ve Hangouts gibi servislerinin de yer aldığı güçlü rakipleri var. Bir de içerisinde mesajlaşma özelliği de barındıran Slack adlı girişimin servisi de var. Slack de kullanıcılarına doküman oluşturma, sesli ve görüntülü sohbet oturumları gerçekleştirme gibi imkanlar sunuyor. Microsoft da Skype’ı ofis servislerine daha aktif kullanılacak şekilde entegre ederek hem Skype’ı daha kullanışlı hâle getiriyor hem de çevrim içi Office servislerini daha çekici yapıyor. Bu arada Skype’ın iOS sürümü de geçtiğimiz ay doğal Office desteği kazanmıştı.

İLGİLİ HABERLER