Teknoloji

Skype “Moji” ile sohbetlere Muppet videoları eklemeye izin veriyor

Skype, “Moji” adını verdiği ve sohbetlere eklenebilen küçük video kliplerini kullanıma sundu. Moji’lerin geleneksel çıkartmalardan farkı ise Skype’ın Universal Studios, BBC ve The Muppet Show gibi büyük markalarla işbirliği yapmış olması.

Moji’leri kullanmak için yazılı sohbet ekranında bulunan alternatif gülen yüz emojisinin üstüne dokunmak ve açılan menüde gösterilen küçük resimlere bakarak seçim yapmak gerekiyor.

Microsoft, oldukça düzenli gözüken Moji’leri ”Skype’ı daha kişisel bir deneyime dönüştürmek için çıkılan yolculukta atılan heyecan verici ve yeni bir adım.” şeklinde tanımlıyor. Moji’ler Skype’a marka ortaklıkları için de yeni bir yol açıyor. Skype, daha öncesinde bazı filmlerin vizyona girişini kutlamak için özel çıkartmalar sunmuştu.

Microsoft’un Moji’lerde gösterdiği bağlantılar ise iki farklı açıdan değerlendiriliyor. Bu bağlantılar sayesinde içerik oluşturanların çalışmaları karşılığında gerekli takdiri almaları mümkün oluyor. Biraz daha şüpheci bir yaklaşım içine girildiğinde ise Microsoft’un bu bağlantılar sayesinde içerik mağazası üzerinden daha kolay biçimde film ve TV kiralayabileceği göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER