Teknoloji

Skype mobil uygulamasında yapay zekâ destekli fotoğraf efektleri sunuyor

skype mobil Skype ekibi, “havalı çocukları” etkileyecek numaraları bulmak için Snapchat’in defterine bakma konusunda çekingen davranmıyor. Skype mobil uygulamasına eklenen yeni bir özellik, bu durumu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bundan böyle Skype’a mobil cihazlar üzerinden erişenler yüz çıkartmaları, filtreler, fotoğraf altı yazıları ve hava durumu bilgisi gösteren efektlerden yararlanabilecek. Kullanıcıların bu efektleri bulup çıkartmak için uğraşması da gerekmeyecek.

Sistem Microsoft’un otomatik öğrenme yeteneklerinden yararlanacak. Yazılım devi daha önce yaş ve his tahmini, metin önerme ve hatta insanların hangi ünlüye benzediğini bulma gibi konularda yapay zekâ yeteneklerini sergilemişti. Microsoft’un kullanıcılara sunacağı efektler de her gün değişecek.

Skype mobil uygulamasını “güncel” tutmaya çalışıyor

Söz konusu efektlerin tüm Skype kullanıcılarına dağıtımının birkaç gün içinde tamamlanması planlanıyor. Bu özelliklerin Instagram veya Snapchat kullananları Skype’a yöneltmesi pek muhtemel görünmüyor. Ancak daha önce Sprinkles ile yapay zekâ tabanlı önerilerde bulunma konusunda tecrübe kazanan Microsoft, Skype mobil uygulamasının zamanın gerisinde kalmaması için tecrübelerinden yararlanmaya çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER