Teknoloji

Skype mobil uygulaması için video sohbetlerde emojiler test ediliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

skype mobilVideo görüşme özelliği sunan mesajlaşma uygulamalarının sayısı her geçen gün artıyor. Video sohbet konusunda akıllara gelen ilk seçeneklerden biri olan Skype da bu yeni dönemde pozisyonunu korumak adına yeni adımlar atıyor. Microsoft, Skype mobil uygulaması için yeni özellikler test ediyor. Test edilen yenilikler, mobil cihazlardaki yazılı ve görüntülü sohbetlerde daha eğlenceli bir deneyim yaşanmasını vadediyor.

Canlı yayınlara emojilerle veya yazılı olarak reaksiyon göndermek, son dönemde popüler hâle gelen bir eylem. Skype kullanıcıları da bundan böyle diledikleri takdirde görüntülü sohbetlerin ortasına emoji, yazılı metin ve fotoğraf gönderebilecek. Skype’ın yazılı sohbet arayüzünde ise entegre kamera ve Slack benzeri mesaj reaksiyonları test ediliyor.

Entegre kamera sayesinde kullanıcılar Skype üzerinde sohbet ederken hızlı biçimde kamerayı çalıştırıp fotoğraf çekebilecek ve çektikleri fotoğrafı arkadaşlarıyla paylaşabilecek. İkinci yenilik ise Apple’ın iMessage içinde sunduğu reaksiyonlara benzer bir şekilde işliyor. Kullanıcılar mesajlara hızlı biçimde emojilerle karşılık verebiliyor.

Skype mobil uygulamasında gelişmiş arama özelliğini de test ediyor

Skype’ın sohbet arayüzü için test edilen bir diğer özellik ise “Bul Paneli” adını taşıyor. Bu panel paylaşılacak bağlantıları, film zamanlarını, GIF animasyonlarını bulmayı sağlayacak bir arama merkezi niteliğini taşıyor. Sohbet penceresinin solundan sağına doğru sürükleme yapıldığında arama kutusu ortaya çıkıyor. Böylelikle çeşitli bilgilere ulaşmak için başka bir uygulamaya gitmeye gerek kalmıyor.

Yeni özelliklere şu an için iOS ve Android cihaz kullanan Skype Preview programı üyeleri erişebiliyor.

İLGİLİ HABERLER