Teknoloji

Skype misafir modu ile giriş yapma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

skype-misafir-modu-151116Eğer Skype bilgisayar açıldığında başlatılacak şekilde ayarlanmadıysa uygulamayı başlatmak, giriş yapmak ve bir sesli arama gerçekleştirmek biraz zahmetli bir iş olabiliyor. Ancak bu durum, Microsoft’un sunduğu yenilikle değişiyor. Skype misafir modu sayesinde kullanıcı hesapları neredeyse tamamen opsiyonel hâle geliyor. Artık bir Skype sohbetine katılmak için bir bağlantıya tıklamak ve isim yazmak yeterli olacak. Ancak bu özellik ilk etapta sadece Skype’ın web servisi üzerinde kullanılabilecek.

Yeni misafir modu sayesinde Skype üzerinden hem sesli hem de görüntülü sohbet gerçekleştirmek mümkün oluyor. Anında mesajlaşma, ekran ve dosya paylaşımı gibi özellikler de misafir modu kapsamında kullanıcılara sunuluyor. Kullanıcılara kişi listelerindekilerle paylaşmaları için özel bir bağlantı veriliyor. Bu bağlantıya tıklayan herkes Skype üzerinden gerçekleştirilen konuşmaya katılabiliyor. Sohbetlerde misafirler ve giriş yapan Skype kullanıcıları aynı anda bulunabiliyor.

Skype misafir modu ile yapılan sohbetlerin kaydı 24 saat sonra yok olacak

Skype misafir modu ile gerçekleştirilen sohbetlerin kaydı 24 saat sonra yok olacak. Buna ek olarak, sabit hatları arama ve anında çeviri gibi özelliklere misafir modunda erişilemeyecek. Misafir modunun Skype’ı zaman zaman kullananlar için oldukça yerinde bir özellik olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER