Teknoloji

Mesajlaşma açığı şimdi de Skype’ı vurdu

skype-logo-buyuk

Son zamanlarda mesajlaşma uygulamaları için işlerin rayında gittiğini söylemek pek mümkün değil. Geçtiğimiz hafta küçük bir mesaj dizisinin iPhone’un Mesajlar uygulamasının kapanmasına yol açtığı ortaya çıkmıştı. Şimdi de benzer bir açık Microsoft’un haberleşme platformu Skype’ı ele geçirmişe benziyor. Skype’ın Windows, iOS ve Android platformlarında “http://:” karakterlerini barındıran bir mesajın uygulamanın çökmesine neden olduğu belirtildi.

Skype’ın Mac ve dokunma uyumlu Windows 8.1 uygulamalarının ise söz konusu açıktan etkilenmediği ifade edildi. İlk olarak Skype forumlarında bahsedilen açığı, VentureBeat sitesi gündeme taşıdı. Microsoft tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise problemin farkında olunduğu ve sorunun çözümü için çalışıldığı dile getirildi.

Kullanıcıların sohbet geçmişini silmeleri bile açığın ortadan kalkması için yeterli olmuyor. Program yeniden başlatıldığı zaman Skype söz konusu sohbet verilerini buluttan çektiği için açık yine ortaya çıkıyor. Windows kullanıcılarının mesajı gönderen kişiyi listelerinden çıkarıp eski bir Skype sürümünü yükleyerek problemi ortadan kaldırabileceği belirtilse de, diğer platformdaki kullanıcılar için henüz etkin bir çözüm sunulmadı.

İLGİLİ HABERLER