Teknoloji

Skype iPhone ve iPad uygulamaları için önemli yenilik

skype iphone

Küresel koronavirüs salgınının patlak vermesiyle birlikte görüntülü görüşme servisleri pek çok kişinin hayatının merkezine yerleşti. Skype bu servislerin öncülerinden biri olsa da, koronavirüs döneminin getirdiği fırsatlardan rakipleri kadar yararlanamamışa benziyor. Ancak bu durum Microsoft’u yenilikler için çalışmaktan alıkoymamış gibi görünüyor. Skype iPhone ve iPad uygulamaları için hazırlanan son güncelleme, kullanıcıların masaüstünde bir süredir yararlandığı bir özelliği getiriyor.

Artık Skype’a iPhone veya iPad üzerinden erişenler, görüntülü görüşmeler sırasında arka planlarını bulanıklaştırabilecek. Böylelikle kullanıcılar dağınıklıklarını zahmete girmeden gizleyebilecek veya kendileriyle etrafındakiler arasında görsel bir ayrım oluşturabilecek.

Skype’ın iPhone sahiplerine sunduğu bu yeni imkandan yararlanmak ise oldukça kolay. Uygulamanın en son sürümünü indiren kullanıcılar, bir video görüşme başlattıktan sonra ekrandaki (…) nokta ikonuna dokunarak açtıkları menüden “arka planımı bulanıklaştır” düğmesini açık hâle getirecek. Böylelikle arka plan gizlenmiş olacak.

Kullanıcılar diledikleri takdirde devam eden bir görüşmeye katılmadan önce de arka planlarını bulanıklaştırabilecek.

Skype iPhone uygulamasını buradan, iPad uygulamasını ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER