Teknoloji

Skype iOS ve Android uygulamalarında Windows Phone tasarımına son

skype-ios-uygulama-030915

Skype’ın kullanıcı arayüzü sürekli güncellemelerden ve iyileştirmelerden geçiyor. Şimdi yenilenen mobil uygulamayla birlikte daha fazla değişiklik sunuluyor. Skype 6.0 Android ve iOS platformlarında dağıtılmaya başlandı ve bu yeni sürümle birlikte yepyeni bir tasarım geliyor.

Microsoft en son geçen yılın haziran ayında Skype’ın mobil arayüzünde değişikliğe gitmiş, iOS ve Android uygulamalarına Windows Phone’un tarzını getirmişti. Microsoft şimdi o tasarımı da değiştiriyor.

Değişiklikler daha doğal ve sezgisel bir tasarım adına yapılmış. Windows Phone’dakine benzer şekilde bölümler arasında sağa sola sürükleyerek kaydırmak yerine, Microsoft navigasyonda iOS tarzını benimsiyor. Yani, uygulamanın alt kısmında her bir bölümü simgeleyen butonlar bulunuyor. Microsoft aynısını Android versiyonunda da gerçekleştiriyor, ancak burada Material Design tasarım dilinden de ilham alıyor. Google’ın mobil navigasyona özel yöntemlerini kullanıyor.

skype-android-uygulama-030915

iOS versiyonunda kullanıcılara hızlı arama yapma veya sohbetleri silme ya da sessize almaya yarayan sürükleme hareketleri bulunuyor. iOS uygulamalarının kullandığı birçok hareketten ilham alınmış, ancak özellikle Microsoft’un Outlook iOS uygulamasından epey etkilenilmiş gibi görünüyor. Sohbet arayüzleri birbirine benziyor, ek ikonu yardımıyla fotoğraf, konum, video mesajları sohbetlere eklenebiliyor.

Microsoft iOS ve Android uygulamalarını güncellerken Windows Phone uygulamasını olduğu gibi bırakıyor. Gariptir ki, Windows Phone versiyonu Microsoft tarafından pek sevilmiyor gibi görünüyor, içinde çeşitli hataları uzun zamandır barındırıyor. Neyse ki, Microsoft Windows 10 Mobile için yeni bir Skype uygulaması üzerinde çalışıyor. Şirket çok yakında bu uygulamayla ilgili daha fazla bilgi paylaşacağının sözünü verdi.

İLGİLİ HABERLER