Teknoloji

Skype iOS uygulaması Siri üzerinden mesaj gönderme desteğine kavuştu

skype web android

skype iosMicrosoft, mesajlaşma ve video sohbet servisi Skype’ın Apple platformlarındaki kullanıcıları için hazırladığı yenilik ve güncellemeleri gün yüzüne çıkardı. Skype Kurumsal uygulamasının Mac versiyonunu yayınlayan şirket, Mac sahibi kurumsal kullanıcılarına ofis içi iletişimlerini Skype üzerinden yapma imkanını sunuyor. Platform, kapsamlı Office entegrasyonuyla üretkenliği artırma konusunda da devreye giriyor. Skype iOS uygulaması için yayınlanan güncellemeyse kullanıcılara Siri üzerinden mesaj yazdırma imkanı sağlıyor.

skype kurumsalSkype Kurumsal uygulaması, standart Skype’tan farklı çeşitli özellikler barındırıyor. Uygulama üzerinden 250 kişinin katıldığı konferans görüşmeleri gerçekleştirilebiliyor. Microsoft Outlook üzerinden kişi listesi ve takvim entegrasyonu ve Office dokümanlarının kolay paylaşımını mümkün kılan Skype Meetings, Skype Kurumsal tarafından sunulan özellikler arasında bulunuyor.

Skype iOS uygulamasıyla mesajlar Siri’ye yazdırılabilecek

iOS tarafındaki değişiklik ise Skype ve Siri arasındaki entegrasyonun biraz daha sıkılaştırılmasıyla oluyor. Yayınlanan güncelleme ile Skype kullanıcıları Apple’ın sanal asistanı Siri’ye mesaj yazdırabilecek. Bunun için uygulamayı başlatmaya da gerek kalmayacak.

Skype iOS uygulaması için geçtiğimiz eylül ayında yayınlanan güncelleme, Siri üzerinden Skype aramalarının başlatılmasını mümkün kılmıştı. Aynı güncelleme sayesinde Skype aramalarının iOS 10’un yerel arayüzü üzerinden yanıtlanmasının da önü açılmıştı. Güncellenen uygulama iTunes App Store’da yerini aldı. Skype Kurumsal uygulamasının Mac versiyonu ise Microsoft’un internet sitesi üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER