Teknoloji

Skype ile Android ve iOS’te ekran paylaşımı yapılabilecek

skype

Microsoft, Skype‘ı mobil cihazlar da kullananlara önemli avantaj sağlayacak bir özelliği hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yazılım devi, Skype’ın Android ve iOS uygulamalarında ekran paylaşımını test ediyor. Bu özellik sayesinde kullanıcıların telefonlarının ekranındaki bilgileri o esnada konuştukları aile üyeleri veya iş arkadaşlarıyla rahatlıkla paylaşabilecek. Microsoft’a göre; Skype kullanıcıları bu özelliklerden PowerPoint sunumlarını paylaşmak, arkadaşlarla birlikte çöpçatan uygulamalarında gezmek veya birlikte çevrimiçi alışveriş yapmak için yararlanabilecek.

Ekran paylaşımı özelliğini şimdiden deneyebilmek için Skype’ın Insider programına katılmış olmak gerekiyor. Programa katılmak için buraya tıklayabilirsiniz. Microsoft özelliğin hem iOS’te hem de Android’de kullanıcılara sunulacağını belirtse de, şirketin paylaştığı ekran görüntülerinde sadece iOS’in görülmesi dikkat çekiyor.

Ancak Insider programının tüm üyelerinin de ekran paylaşımına erişemediği belirtiliyor. Bu da özelliğin test aşamasındaki dağıtımının da kademeli olarak gerçekleştiğini düşündürüyor.

Microsoft tüm Skype mobil kullanıcılarının ekran paylaşımından yararlanabileceğini belirtse de, bunun için bir tarih işaret etmiş değil. Ancak 50 kişilik video sohbet özelliğinin beta testi döneminin kısa sürmesi, Skype’ın ekran paylaşımını sunma konusunda fazla gecikmeyeceğini düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER