Teknoloji

Skype GroupMe’yi satın aldığını duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Skype, GroupMe’yi satın aldığını duyurdu. Grup sohbet dünyasında son birkaç aydır gerçekleşen önemli satın alma ve işbirliklerine bir yenisi daha eklenmiş oldu. Hatırlayacak olursanız, Skype Facebook üzerinde video sohbet servisi sunmaya başlamış, Microsoft Skype’ı satın almış, Android, iPad ve iPad 2’ye Skype üzerinden video görüşme desteği gelmişti.

Skype’ın GroupMe’yi satın alması bu hareketliliğin son halkası oldu. Aslında bu, çeşitli uygulama iterasyonlarında zaten benzer özellikleri sunmaya başlayan Skype için garip bir adım olarak değerlendirebilir. Bununla birlikte GroupMe, en son güncellemesiyle birlikte tarayıcı içi sohbet yeteneğini kazandı, böylelikle GroupMe ve Facebook Messenger aynı şekilde çalışan ve birbirine çok benzeyen iki servis hâline geldi.

GroupMe’nin kurucularından Jared Hecht, Skype ile GroupMe arasında doğal bir çekim olduğunu ve GroupMe’yi Skype deneyimine entegre etmenin bir sonraki adımları olduğunu vurguladı. Skype’ın bu satın almasının etkilerini önümüzdeki dönemde görmüş olacağız.

İlgili – Skype

İLGİLİ HABERLER