Teknoloji

Skype görüşme kaydı özelliğiyle podcast yayıncılarının işini kolaylaştırıyor

skype gorusme kaydiİnternet üzerinden podcast yayınlayanlar, Skype’tan yoğun biçimde yararlanıyor. Popüler haberleşme platformu sayesinde yayıncılar, uzaktaki kişileri rahatlıkla yayınlarına konuk olarak alabiliyor. Ancak bağlantının sesini yayına yüksek kalitede aktarmak için üçüncü taraf yazılımlardan yardım almak gerekebiliyor. Skype görüşme kaydı özelliğini yerleşik hâle getirerek bu süreci kolaylaştırmaya hazırlanıyor.

Skype’ın sahibi olan Microsoft, platform için bir “Content Creators” modu üzerinde çalışıyor. Bu mod sayesinde Skype görüşmelerini Wirecast, Xsplit veya Vmix gibi yazılımlara ihtiyaç duymadan kaydetmek mümkün olacak. Bu özellik kapsamında Skype tüm katılımcıların sohbetteki kayıtlarının temiz versiyonunu sunacak. Böylelikle yayın sahiplerinin içeriği paylaşmadan önce kayıtları kontrol etmek için ayrıca zaman ayırmasına gerek kalmayacak.

Content Creators modu, hâli hazırda ön izleme formunda kullanılıyor. Özelliğin yaz ayları içinde hem Mac hem de Windows 10 üzerinde tüm Skype kullanıcılarına açılması bekleniyor.

Skype görüşme kaydı özelliğinin basit biçimde bire bir ses kaydı yapanlar için hatırı sayılır bir yenilik olmadığı söylenebilir. Ancak düzenli olarak podcast hazırlayan, video kaydı yapan veya canlı olarak video yayını yapanlar için Skype’ın yeni özelliği hayatı fazlasıyla kolaylaştıracaktır.

İLGİLİ HABERLER