Teknoloji

Skype for Business Microsoft Lync’in yerini alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

skype-for-business-121114

Microsoft ev ve ofis arasındaki sınırı bulanıklaştırma konusunda bir adım daha atarak kurumsal haberleşme aracı Lync’in adını Skype for Business olarak değiştirdiğini açıkladı. Böylelikle yazılım devi, uygulama ve servislerini kullanıcıların hem ofis hem de ev yaşamlarını düzenleyecek araçlar olarak konumlama yolunda önemli bir hamle gerçekleştirmiş oldu.

Şirketler tarafından yaygın biçimde kullanılan Lync’in temel özellikleri bu isim değişikliğinden etkilenmeyecek. Lync’in 2015’in ilk yarısında yayınlanacak yeni sürümü Skype for Business adını taşıyacak. Servisin arayüzünü Skype’ın arayüzüne biraz daha yakın bir hâle getiren Microsoft, kullanıcılara yeni ikonlar ve başka bir uygulamayı kullanırken aktif görüşmeyi küçük bir pencerede görünür kılma özelliğini sunacak. Skype for Business ile Skype’ın normal sürümünü kullanan kişileri de rahatlıkla aramak mümkün olacak.

Microsoft 2011 yılında Skype’ı satın almasından bu yana Skype ve Lync’i entegre etme çalışmaları yürüttüğü için isim değiştirme kararı sürpriz olarak karşılanmadı.

İLGİLİ HABERLER