Teknoloji

Skype for Business ön izlemesi iOS ve Android için çıktı

skype-for-business-android-120815

Microsoft’un Windows 10 Mobile’a yönelik çalışmaları devam ederken, bu durum Windows Phone 8.1’deki uygulama geliştirme sürecini sekteye uğratmışa benziyor. Mevcut ana mobil platformu için uygulama geliştirmeyi bir kenara bırakan Microsoft, güncellemeleri diğer mobil platformlar için gerçekleştiriyor.

Microsoft Office uygulamalarının iOS ve Android versiyonları, Windows Phone’daki muadillerine kıyasla çok daha sık güncelleniyor. Microsoft’un bir süre önce satın aldığı Sunrise Calendar ise henüz Windows Phone ekosistemine giriş yapmış değil.

Söz konusu olgular göz önüne alınınca Skype for Business ön izlemesinin iOS ve Android için yayınlanması kulağa hiç şaşırtıcı gelmiyor. Microsoft, Skype for Business’in masaüstü versiyonunu 2015 içinde yayınlamıştı. Uygulamanın Office 365 içinde yer alan anında mesajlaşma servisi Lync’in yerini alması planlanıyor. Ön izleme programına katılmak içinse bazı koşullara uygun olmak gerekiyor.

skype-for-business-ios-120815

Yeni Skype arayüzünde arama çubuğu üzerinden kişi bilgilerini görebilme, gelecek randevuları takvim görünümü üzerinden görüntüleme ve son konuşmaların kaydını tutma gibi özellikler bulunuyor. Uygulama içi görüşme deneyimine ise basması daha kolay butonlar, ekranı ikiye bölme gibi özellikler eklenmiş.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER