Teknoloji

Skype Facebook Messenger üzerinden gerçekleşen sesli görüşmelerin altyapısını sağlamadığını açıkladı

Facebook’un Messenger uygulamasına eklenen sesli görüşme desteği bu ayın başında sadece Kanada’daki kullanıcıların denemesine açılmıştı. Bu ayın ortalarındaysa fazla vakit geçmeden ABD’deki Facebook kullanıcıları da Messenger iPhone uygulaması üzerinden sesli görüşme yapma fırsatına kavuşmaya başladı. Facebook’un sosyal ağı üzerinden sunmuş olduğu görüntülü görüşme desteği Skype’ın teknolojisi sayesinde sunuluyordu, bu durum akıllara sesli görüşmenin de aynı şirket tarafından sunulup sunulmadığını getirmedi değil.

SlashGear sitesi de bunu merak edip soruşturmuş. Skype’tan gelen cevaba göre Facebook Messenger uygulaması içinden sunulan sesli görüşme desteği kendi teknolojilerine dayanmıyor. Bu durumda Facebook ya adını sanını pek bilmediğimiz bir şirketten destek alıyor, ya yine büyük bir şirketten yardım alıyor ve bu şirket gizli kalmayı tercih ediyor ya da Facebook kendi geliştirdiği yazılım ve donanım altyapısını kullanıyor.

Skype ile Facebook arasındaki bağlar son zamanlarda giderek sıkılaşıyordu. Yukarıda belirttiğimiz gibi Facebook kullanıcıları herhangi bir yazılım yüklemeye ihtiyaç duymadan, tarayıcılarında Facebook web sitesini açarak ve bilgisayarlarının web kameralarını kullanarak görüntülü görüşme yapabiliyordu. Öte yandan Skype’ın masaüstü istemcilerine eklenen Facebook desteği sayesinde kullanıcılar birbirlerini Skype üzerinden, Skype hesabına ihtiyaç duymadan da arayabiliyordu.

Sesli görüşme desteğinin sunulmaya başlaması Facebook’un insanların iletişim ihtiyaçlarını karşılama noktasında attığı adımların en sonuncusunu ve en büyüklerinden bir tanesini oluşturuyor. Görüntülü görüşme desteği ve Skype istemcileri üzerinden konuşturma imkanı bir yere kadar iş görüyor, ancak sesli görüşme gibi daha standart ve daha çok insanın tercih ettiği bir alanda hizmet sunmak bu adımların en önemlisini teşkil ediyor.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER