Teknoloji

Skype’ın en yeni versiyonunda arama kaydetme özelliği var

Skype pek çok platformdaki uygulamalarının en yeni versiyonlarında arama kaydetme özelliği sunmaya başladığını açıkladı. Sadece Windows 10’da söz konusu özellik henüz kullanıcılara açılmazken, şirket adına da önemli bir ilk teşkil ediyor. Bundan neredeyse 15 yıl önce yayınlanan Skype, ilk kez arama kaydetme özelliği sunuyor.

Platform üzerinde arama kaydı yapabilmek için ekranın alt kısmındaki “+” ikonuna dokunmak ve ardından “kaydı başlat” seçeneğini seçmek gerekiyor. Kayıt başladıktan sonra tüm katılımcılar aramanın kaydedildiğine dair bir işaret görüyor. Eğer kaydedilen bir video görüşmeyse hem ortak ekranlar hem de her katılımcının bireysel görüntüsü kayıt altına alınıyor. Tüm bu kayıt işlemi bulutta gerçekleştiriliyor. Görüşme sona erdiğinde kayıt sohbet ekranına ekleniyor. Ardından 30 gün boyunca indirilebiliyor.

Bir görülme kaydının masaüstüne indirilebilmesi için grup sohbeti ekranındaki üç nokta ikonuna tıklamak gerekiyor. “Daha fazla” başlığının altında bulunan “indirilenlere sakla” yazısına tıklandığında işlem gerçekleştiriliyor. Mobilde ise kaydedilen görüşmenin üzerine sohbet ekranında dokunulduğunda kayıt illemi yapılabiliyor.

Skype arama kaydetme dışında başka yeni özelliklere de kavuşacak. Microsoft okundu bilgilerini göstermeye de başlarken, Windows’taki masaüstü uygulamasına da mobile benzer bir görünüm sunmaya hazırlanıyor. Arama kaydetme özelliğinin yakında Windows 10 kullanıcılarına da açılması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER