Teknoloji

Skype mobil ekran paylaşımı özelliğini kullanıma sundu

skype ekran paylasimi

Skype ekran paylaşımı özelliğini iOS ve Android uygulamalarında kullanıcılarıyla buluşturuyor. Microsoft söz konusu özelliğin testlerine geçtiğimiz nisan ayında küçük bir kullanıcı grubuyla başlamıştı. Özellik şimdi Skype’ın mobil uygulamalarını kullanan herkese açılmış durumda.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak yapılan basın açıklamasında özelliğin mobil ortamda gerçekleştirilen toplantılarda, teknoloji konusunda sıkıntı yaşayan yakınlara yardım ederken veya arkadaşlarla çevrimiçi ortamda alışveriş yaparken kullanılabileceği belirtildi.

Mobil ekran paylaşımı, kurumsal odaklı video sohbet uygulamalarında sunulan bir özellik. Cisco WebEx, GoToMeeting ve Zoom gibi kurumsal video sohbet platformlarında ekran paylaşımı özelliği hatırı sayılır bir süredir mevcut. Google Duo, FaceTime, Facebook Messenger ve WhatsApp gibi bireysel kullanıcıya yönelik servislerde ise bu özellik pek fazla kullanılmıyor. Skype hem kurumsal hem de bireysel pazarın oyuncuları arasında yer alıyor. Kurumsal taraftan bakıldığında rakiplerini yakalayan platform, bireysel kullanıcı tarafından bakıldığında ise rakiplerine öncülük ediyor.

Skype ekran paylaşımı özelliğine uygulamanın yeni düzenlenen video sohbet arayüzünde ekranın sağ alt köşesinde bulunan menü tuşuna dokunarak erişilebiliyor. Bu menüde canlı altyazı ve ekran kaydı özellikleri de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER