Teknoloji

Skype Çin’deki mobil uygulama mağazalarından kayboldu

skype web android

skype webMicrosoft’un Skype Android ve iOS uygulamalarının neredeyse bir aydır Çin’deki birtakım uygulama mağazalarından kaldırıldığı bildirildi.

New York Times tarafından verilen habere göre Skype, Çin’de VoIP servisleriyle ilgili yerel kanunlar nedeniyle mağazalardan kaldırıldı. Konuyla ilgili olarak konuşan bir Apple sözcüsü, Kamu Güvenliği Bakanlığı’ndan, bazı internet protokolü uygulamalarının yerel kanunla uyuşmadığına dair bildirim aldıklarını söyledi. Bunun sonucunda App Store’un Çin şubesinden bu uygulamaları kaldırdıklarını sözlerine ekledi.

Google’ın resmi Play Store uygulama mağazası Çin’de faaliyet göstermezken, üçüncü taraf Android uygulama servislerinin de Skype’ı kaldırdığı belirtiliyor. Skype’ın bu uygulama mağazalarından ne kadar süre boyunca uzak kalacağı bilinmiyor. Bir Microsoft sözcüsü yayın organına, Skype’ın Apple’ın Çin’deki App Store’undan geçici olarak kaldırıldığını doğruluyor. Yazılım devi uygulamanın mümkün olan en kısa zamanda yeniden erişilebilir olması için de çalışıyor.

Skype’ın kaldırılması Çin’de WhatsApp’ın yasaklanmasının hemen arkasından geldi. Gmail, Facebook, Twitter gibi servisler de Çin devletinin engeline takılıyor.

İLGİLİ HABERLER