Teknoloji

Skype’a çıktıktan 15 yıl sonra çağrı kaydetme geliyor

skype çağrı kaydetmeMicrosoft en sonunda Skype’a arama kayıt özelliği ekliyor. Bu ayın sonlarında Skype’a dahili çağrı kayıt özelliği getirecek güncelleme yayınlanacak. Bu yeniş özellik bulut tabanlı olacak. Böylelikle aralarında Windows, Mac, iOS, Android ve hatta Linux cihazlarını da kapsayacak şekilde Skype görüşmelerinin kaydına her cihazdan erişilebilecek.

Microsoft’un Skype ekibi, arama kayıt özelliğinin tamamen bulut tabanlı olduğunu, kayıda başladığınız anda çağrıdaki herkesin çağrının kayıt edildiğine dair bildirim alacağını söylüyor. Arama kayıtları herkesin videosunu ve aynı zamanda arama sırasında paylaşılan tüm ekranları da içerecek.

Yeni gelecek arama kayıt özelliğiyle birlikte Skype’a, çıktığı 15 yıldan bu yana ilk kez dahili çağrı kaydı özelliği gelmiş olacak. Skype kullanıcılarının şimdiye kadar görüşmeleri kaydetmek için birtakım üçüncü taraf uygulamaları kullanmaları gerekiyordu. Bunların içinde Avaer en popülerlerinden bir tanesi olmuştu. Microsoft Skype için İçerik Yapımcısı modunu da test etmeye başladı. Böylelikle yayıncılar, video günlükçüleri ve podcast yayıncıları Xsplit, Wirecast ve Vmix gibi servisleri Skype’a entegre edebilecekler.

skype çağrı kaydetme

Skype’ın yeni arama kayıt özelliği bu yaz uygulamaya gelen birtakım yeniliklerin bir parçasının oluşturuyor. Microsoft PC kullanıcıları için masaüstü istemcisini de mobil benzeri tasarımla güncellemişti. Skype’ın görüşme kayıt özelliği temmuz ayı sonundan itibaren kullanıcılara gelmeye başlayacak. Zamanla da tüm Skype kullanıcıları için sunulmuş olacak.

İLGİLİ HABERLER