Teknoloji

Skype Android uygulamasının otomatik yanıtlama özelliği gizlilik endişesi doğurdu

skype android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir süre önce Grup FaceTime özelliğinde ortaya çıkan açık, Apple’ın imajına gölge düşürmüştü. Kullanıcı gizliliğini riske atan bu açık nedeniyle Apple hakkında ABD’de yasal süreçler de yürütülmüştü. Skype Android uygulamasındaki bir açık da, benzer bir gizlilik endişelerini doğuruyor.

Ancak bu açığın temelinde bir özelliğin bulunduğunu belirtmek gerekiyor. Skype’ın Android uygulaması, gelen çağrıları otomatik olarak yanıtlayabiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde çağrıları otomatik olarak yanıtlanabilecek kişileri de sınırlayabiliyor. Microsoft, bu özelliği bebekleri veya hayvanları kontrol etmek için etkin bir yol olarak sunuyor ve bir “bebek monitörü” olarak tanımlıyor.

Ancak uygulamanın kullanıcılar tarafından hangi ayar yapılırsa yapılsın göz ardı etmesi ve gelen çağrıları otomatik olarak yanıtlaması, işin problemli kısmını oluşturuyor. Bazı kullanıcılar giyilebilir bir ürün sahibi oldukları nedeniyle bu durumla karşılaştıklarını düşünseler de, giyilebilir ürünler olmadan da bu durumun yaşandığı ifade edildi.

Söz konusu problemin kullanıcılar tarafından kolaylıkla fark edilebilir olmasının yüreklere bir nebze olsun su serptiği söylenebilir. Microsoft, Skype Android uygulaması için yayınladığı son beta sürümünde de bu sorunu düzeltmişe benziyor. Ancak ilk şikayetlerin ocak ayında yapılması, Microsoft’un gerekenleri yapmakta ne kadar yavaş kaldığını da gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER