Teknoloji

Skype Android uygulaması eski cihazlarda çalışmaya uygun hâle getirildi

skype android

skype androidMicrosoft, Skype Android uygulamasına eski Android cihazlar üzerinden erişenleri sevindirecek bir hamleye imza attı. Uygulama üzerinde bir optimizasyon gerçekleştiren şirket, Android 4.03 ve 5.1 arası sürümlerin yüklü olduğu cihazlarda da Skype’ın pürüzsüz biçimde kullanılabileceğini belirtti.

Boyut olarak daha küçük olan Skype’ın yeni sürümü, daha az bellek kullanıyor. Böylelikle Skype üzerinde daha hızlı ve hem ses hem de görüntü kalitesi daha yüksek görüşmeler gerçekleştirilebiliyor. Microsoft, Skype’ın yeni sürümünün zorlu şebeke koşullarının bulunduğu ortamlarda bile gelişmiş bir performans sunacağının altını çiziyor.

Microsoft’un güncellemenin dağıtımına birkaç gün içinde başlaması öngörülüyor. Ancak güncellemenin tüm bölgelere ulaşmasının birkaç haftayı bulabileceği belirtiliyor. Dolayısıyla güncellemeyi hemen görmeyen kullanıcılara biraz sabırlı olmalarını tavsiye etmekte fayda var.

Skype Android uygulaması için hazırlanan yenilikleri vakit kaybetmeden test etmek isteyenlerin de önünde bir seçenek bulunuyor. Skype Insider adını taşıyan test programına üye olanlar, yeni özelliklere diğer kullanıcılardan önce erişebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER