Teknoloji

Skype Android ve iOS uygulamalarını güncelledi

skype-logo-buyuk

Microsoft son zamanlarda Skype’ı geçmişten kalan bir yazılım olmaktan çıkarıp kullanışlı bir araca dönüştürmek için önemli hamleler yapıyor. Özellikle gerçek zamanlı tercüme hizmeti Skype’ın son dönemdeki en ciddi atılımı olarak göze çarpıyor.

Sunduğu hizmetleri çeşitlendiren Skype, bir yandan da mobil platformlardaki uygulamalarını iyileştirmeyi sürdürüyor. Android uygulamasına gelen son güncellemeyle Skype kullanıcılarına çevrim dışı fotoğraf paylaşım imkanı veriliyor. Kullanıcıların o anda çevrim dışı olan arkadaşlarına Skype üzerinden gönderdikleri fotoğraflar, karşı taraf çevrim içi olur olmaz iletiliyor ve görüntülenebiliyor. Güncelleme Skype Android uygulamasının arka planda çalışmasının da önünü açıyor.

Arka planda çalışma özelliği sayesinde kullanıcılar Skype üzerinde bir video sohbet gerçekleştirirken uygulamadan çıkabiliyor. Çıkışın ardından sohbet ekran üstündeki küçük bir pencereye taşınıyor.

Android uygulamasını işlevsel özelliklerle güçlendiren Skype, iOS uygulamasını da unutmadı. Ancak söz konusu güncellemenin iOS kullanıcılarına yeni işlevler sunmaktan ziyade kullanıcıları yeniden Skype’a çekmeye yönelik olduğunu belirtmek gerekiyor. Yeniden URI desteği sunmaya başlayan uygulama, yazılımcılara kendi uygulamalarının içine Skype görüşmesi başlatacak bağlantılar yerleştirme izni veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER