Teknoloji

Skype Android uygulamasıyla Office dosyaları hızla açılabilecek

skype android

Skype, konuşma temelli görevleri kolaylaştırmak adına sürekli olarak kullanıcılarına yeni araçlar sunuyor. Bu yönde atılan son adım ise Android uygulamasına arama zamanlama özelliğinin eklenmesi oldu. Önce arama yapacakları kişiyi seçen kullanıcılar, daha sonra açılan menü üzerinden zamanlama seçeneğini işaretleyerek, görüşmeyi gerçekleştirmek istedikleri zamanı belirleyebiliyor.

Böylelikle kullanıcılar Outlook veya kullandıkları başka bir takvim uygulamasına gitmeye çalışmakla zaman kaybetmiyor. Çünkü Skype üzerinden zamanlaması yapılan güncellemeler Outlook takviminde de görüntülenebiliyor. Aynı imkandan Outlook dışında bir takvim uygulamasını tercih edenler de faydalanabiliyor.

Skype Android uygulamasındaki yenilikler arama zamanlama özelliğiyle sınırlı kalmıyor. Kullanıcılar sohbet esnasında referans verdikleri bir Office dokümanını, tablosunu veya sunumuna Skype üzerinden bir bağlantı oluşturabilecek. Dosya, ismine tıklandığında ilgili uygulama üzerinde açılacak. İlgili uygulamaya sahip olmayan kullanıcılara ise görüntüleme için gerekli yazılıma nasıl ulaşacakları anlatılacak.

Güncellemenin getirdiği yenilikler, özellikle uygulamayı kurumsal amaçlar veya grup çalışmaları için kullananların fazlasıyla hoşuna gidecek cinsten. Arama zamanlama özelliği, yaşanabilecek unutkanlıkların önüne geçerken, Office dosyalarının hızlı biçimde görüntülenebilmesi de özellikle uzaktan gerçekleştirilen grup çalışmaları esnasında Skype’tan faydalananlara önemli bir zaman kazancı ve hareket serbestliği sağlıyor. Microsoft’un önemli özelliklerini diğer platformlara sunma konusundaki isteği göz önüne alınınca Skype Android uygulamasının yeni özelliklerini doğal karşılamak gerekiyor.

Skype Android güncellemesi Google Play Store’da yayınlandı

Söz konusu yenilikleri barındıran Skype’ın en yeni Android sürümü, Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER