Teknoloji

Skype 50 kişilik video sohbet özelliğini herkese açıyor

skype

Skype kullanıcıları artık kendileriyle birlikte 50 kişinin bulunduğu grup video sohbetleri gerçekleştirebilecek. Böylelikle kalabalık bir katılımcı topluluğuyla video sohbet gerçekleştirmenin en uygun seçeneği hâline gelen uygulama, en yakın rakibi konumundaki FaceTime’a da 18 kişilik bir fark atmış oluyor. Apple’ın FaceTime’ında görüntülü bir grup sohbetine maksimum 32 kişi katılabiliyor.

Skype’ın 50 kişilik video sohbetler için test çalışmaları mart ayının ilk günlerinde başlamıştı. İlk etapta bu özellikten sadece beta testine katılanlar yararlanabilmişti.

Skype’ın sahibi Microsoft, 50 kişilik video sohbet deneyiminin daha iyi yaşanabilmesi adına grup bildirimlerinde bazı değişikliklere gitti. Güncelleme öncesinde sohbet başlatıldığında her katılımcının Skype’ı bir telefon gibi çaldırılıyordu. Ancak artık Skype’ta geniş katılımlı sohbetlerde katılımcılara bir sistem bildirimi gönderilecek. Kullanıcılar kendilerini çaldırabilecek kişileri de özel olarak seçebilecek. Eğer bir sohbetteki katılımcı sayısı 25’ten az ise, tüm kullanıcılar çaldırılabilecek.

Skype, 50 kişilik video sohbet özelliğini en güncel sürümünü indiren tüm kullanıcılarına sunmaya başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER