Teknoloji

Skype 5.0 ile iPhone’a Windows Phone deneyimi geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Skype iPhone uygulaması için büyük bir güncellemenin yolda olduğunu bu hafta başında duyurmuştu. Söz konusu güncelleme nihayet iPhone kullanıcılarına ulaşmaya başladı. Aslında güncelleme dün itibarıyla App Store’da dağıtıma çıkmıştı, ancak kullanıcılar güncellemeyi görseler bile bunu indirmeye çalıştıklarında uygulamanın mağazada olmadığı şeklinde bir hatayla karşılaştılar.

skype-iphone-5-0-130614 (800 x 452)

Neyse ki problem çözüldü ve iPhone kullanıcıları Skype 5.0 güncellemesine kavuşmaya başladı. Uygulamanın yeni versiyonunda dikkat çeken en büyük değişiklik kullanıcı arayüzünün Windows Phone’dakine benzemesi. Daha önceki Skype iPhone versiyonları iOS uygulamalarının genel görünümünü ve hissini yansıtıyordu, ancak Skype 5.0 Windows Phone versiyonuyla hemen hemen aynı görünüme sahip. Son aktiviteler, kişiler ve favoriler bölümlerinin her birine sağa veya sola sürükleyerek geçiliyor. Sohbet ve telefon ikonları uygulamanın alt kısmında sabit şekilde duruyor.

Microsoft’un Metro tarzı uygulamalarda kullanımına izin verdiği üç nokta işareti iPhone uygulamasının en büyük sürprizi arasında yer alıyor. Kullanıcılar buna dokunduklarında ek seçenekleri karşılarında bulacaklar. Tüm bu kullanıcı arayüzü değişiklikleri sayesinde Microsoft’un Skype iOS uygulaması Windows Phone versiyonunun bir kopyası hâline gelmiş durumda. İlk bakışta hemen dikkat çekmeyen animasyonlar, pürüzsüz kaydırma, paralaks efekti gibi unsurlar iPhone’da Skype deneyimini Windows Phone’dakine yakın hâle getiriyor. Aynı denemez, ne de olsa Windows Phone doğrudan Microsoft’un bir ürünü ve Skype ile ilgili olarak hareket alanı da daha geniş oluyor.

Görsel değişikliklerin yanı sıra Microsoft mesajlaşma ve grup mesaj seçeneklerinde de birtakım değişiklikler yapmış. Görüntülü mesajlaşma özelliği eskiden açılır menü içine gizlenmişti. Bundan böyle mesaj giriş alanına yerleştirilen yeni bir ataç ikonu sayesinde mesajlara görüntü eklemek daha kolay olacak. Sohbet oturumundayken fotoğraf veya video mesajları çok daha kolay şekilde gönderilecek. Aslında Skype’ın hâlâ temel işlevi video ve sesli arama işlevi sunması, ancak Microsoft’un Snapchat veya WhatsApp gibi popüler uygulamaların arkasından da koştuğu görülüyor.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER