Teknoloji

Skype 4.0 Windows kullanıcılarına sunuldu

skype-logo-260-x-260Skype, yeni sürüm Skype 4.0’ın Windows kullanıcıları için indirilmeye hazır olduğunu duyurdu. Yeni sürüm ile birlikte kullanıcılar tam ekran video görüşmesi gerçekleştirebilecek. Yazılım mevcut Skype kullanıcılarının alıştıkları özellikleri içermekle birlikte daha kolay kullanımlı bir arayüzle karşımıza çıkıyor.

Yeni Skype’ı sağlıklı bir şekilde kullanmak için en az 400 Kbps’lik internet bağlantısına, çift çekirdekli CPU’ya sahip bilgisayar, Skype sertifikalı bir web kamerasına ihtiyaç duyuluyor. Kullanıcılar 30 fps hızında video görüşmesi yapabilecek.

Yeni Skype sürümü ile birlikte video kalitesinin yanında ses kalitesi de iyileştirildi. Yeni bir ses codec’i %50 daha az bant genişliğine ihtiyaç duyuyor. Mevcut kapasite ile daha kaliteli sesin iletilmesine imkan sağlıyor. Ayrıca bu yeni codec güvenilir bir bağlantı sağlamak ve dalgalanan internet hızını kontrol etmek amacıyla bir bant genişliği yöneticisi kullanıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi kullanıcı arayüzü de geliştirildi. Artık birden fazla diyalogu tek bir pencereden sekmeler aracılığıyla kontrol etmek mümkün. Ayrıca bu sekmeler sayesinde video ya da ses araması yapmak, SMS ya da anında mesaj göndermek de mümkün. Ayrıca iki farklı görünüm seçeneği var. “Default View” adı verilen varsayılan arayüz bütün fonksiyonları tek bir pencerede toplarken, “Compact View” ile kullanıcılar her bir görüşmeyi kendi pencerelerine atayabiliyor.

Skype 4.0 şu an için sadece Windows kullanıcılarına sunuluyor. Mac ve diğer işletim sistemlerini kullananların ne kadar bekleyeceği ise henüz açıklanmadı.

İlgili — Skype 4.0

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER