Eğlence

Skylanders Battlecast iOS ve Android için yayınlandı

skyanders battlecastHearthstone gibi oyunların hakim olduğu mobil kart oyunları pazarında kendisine yer edinmeyi amaçlayan Skylanders, bu hedef doğrultusundaki ilk adımını attı ve Skylanders Battlecast adını taşıyan oyununu iOS ve Android için yayınladı.

Popüler Hearthstone formülünü temeline yerleştiren Battlecast, bu formülün üzerine bazı klasik RPG unsurlarını da ekliyor. Oyuncular üç karakterden oluşan bir takımı kontrol ediyor ve sıralı mücadele esası doğrultusunda başka gruplarla savaşıyor. Her raundda oyuncular ön cephedeki karakterlerini değiştirebiliyor. Oyundaki temel amaç ise büyüleri ve karakterleri, kısacası kartların gücünü, kullanarak rakiplerin yoldan çekilmesini sağlamak.

Skylanders’ın ayrı bir yerde konumlanmasını sağlayan görsel tarzın Battlecast’e de başarılı biçimde uyarlandığı görülüyor. Çizgi film animasyonu biçiminde gösterilen karakterler kendilerini etkin biçimde ifade etmeyi başarıyor. Oyunda 24 karakter ve 300 farklı kart bulunuyor.

Skylanders Battlecast ücretsiz olarak indirilebilse de, dijital kart koleksiyonunu genişletmek hem para hem de zaman konusunda ekstra maliyet yaratıyor. Oyunda sanal para kazanabilmek için maç yapmak veya gerçek para harcamak yani uygulama içi satın alma özelliğinden faydalanmak gerekiyor. Sanal paralarla farklı kart paketleri satın alınabiliyor.

Skylanders dijital koleksiyonu genişletmek için gerçek dünya temelli seçenekler de sunuyor. Oyuncular satın aldıkları fiziksel kartları, akıllı cihazın kamerasıyla tarayarak Skylanders Battlecast’e aktarabiliyor. Bu kartlar oyuncuların dijital koleksiyonunun kalıcı bir parçası haline geliyor.

skyanders battlecastSkylanders geleneksel yaklaşımı sayesinde 2011’den bu yana 3 milyar doları aşkın gelir elde etmeyi başardı. Mobil kart oyunlarının kârlılığını ise ayda 20 milyon dolar gelir yaratan Blizzard imzalı Hearthstone gösteriyor. Battlecast ise hedefini aynı kategoride yeni bir kitleye ulaşmak olarak belirlemiş gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER