Teknoloji

SkyDrive bulut servisine odaklanan Microsoft Live Mesh’i kapatmaya hazırlanıyor

Bulut tabanlı servislerini SkyDrive çatısı altına toplayan Microsoft bu çalışmalar kapsamında yıllar önce faaliyete geçirdiği Live Mesh servisini de kapatıyor. Live Mesh önceleri farklı bilgisayarlarda ve web üzerinde depolanan dosyaların eş zamanlanması için kullanılıyordu. Microsoft, bu servise desteğin kesilmesinin bulut bilişimdeki hızlı değişimden kaynaklandığını kaydetti.

Aslında Live Mesh kullanıcılarının büyük bir kısmı hem PC hem de mobil platformlarda SkyDrive’a geçiş yapmıştı. Microsoft’un söylediğine göre Live Mesh, popülerliğinin zirvesinde olduğu zamanlarda birkaç milyon insan tarafından kullanılmış. Ancak zamanla bu rakam 25 bin aktif kullanıcıya kadar gerilemiş. Servisin tamamen emekliye ayrılması ise 13 Şubat tarihinde gerçekleşecek.

SkyDrive da Live Mesh ile aynı şekilde dosya yönetimi ve eş zamanlama görevlerini üstleniyor. Ancak Microsoft’un mevcut bulut servisi Live Mesh’in sunduğu önemli bir işlevi sunmuyor, o da uzak masaüstü erişimi. Live Mesh sayesinde herhangi bir bilgisayardaki internet tarayıcısını kullanarak Live Mesh kurulumunun yapılmış olduğu PC’nize erişmeniz mümkün oluyordu. Microsoft uzak masaüstü erişimi için Windows’un içinde bulunan Uzak Masaüstü Bağlantısı uygulamasının kullanılmasını tavsiye ediyor. Ayrıca Microsoft LogMeIn’i de alternatif bir çözüm olarak öneriyor.

İlgili >> Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER