EğlenceManşetler

Skill Game iOS Uygulama İncelemesi

Günümüzün çocukları pek aşina olmasa da, 2000’li yılların başına kadar çocuk dergileri oldukça popülerdi. Çocukların çeşitli hikayeler okudukları, pratik bilgiler edindikleri bu dergilerin olmazsa olmaz kısımlarından biri de oyun bölümüydü. Numaralı noktaları birleştirme oyunu bu bölümlerin vazgeçilmez elemanlarından birisiydi. Ders kitaplarında bile zaman zaman kullanılan noktaları birleştirme oyunu birkaç nesil boyunca çocukların yazılı basın organları sayesinde en sık oynadıkları oyunlardan olmuştu. Zamanın ruhunu yakalayan pek çok eski alışkanlık gibi noktaları birleştirme oyunu da mobil dünyada yerini aldı.

skill-game-1

Günümüzdeki akıllı cihazların önemli bir kısmının dokunmatik ekranlara sahip olması noktaları birleştirme tarzındaki oyunların mobil platformlara taşınmasını hiç kuşkusuz kolaylaştırıyor. Noktaları birleştirme konseptini çok sayıda oyun sunsa da bunlardan sadece birkaçı ön plana çıkabiliyor. Ön plana çıkan bu oyunlardan birisi de Skill Game. Adı Türkçede ”Yetenek Oyunu” anlamına gelen oyun kimi noktalarda isminin hakkını fazlasıyla veriyor. Noktaları birleştirme konsepti ilk etapta kulağa fazlasıyla kolay geliyor olabilir, ancak Skill Game’de kimi zaman ince işçiliğe fazlasıyla ihtiyaç duyuluyor.

skill-game-2

Skill Game’de noktaları birleştirince ortaya anlamlı bir geometrik şekil, nesne veya hayvan çıkmıyor. Oyunda asıl istenen noktaların işin kitabına uygun bir biçimde birleştirilmesi. Kitabın da zannedildiği kadar kolay olmaması oyunun zevkli ama zaman zaman fazlasıyla sinir bozucu olmasına sebep olabiliyor.

skill-game-3

Skill Game’de noktaları birleştirme oyunu iki farklı versiyonda oynanabiliyor. Klasik versiyonda birleştirilecek tüm noktalar kullanıcıya en baştan gösterilirken, Mania isimli versiyonda kullanıcıya sadece gitmesi gereken bir sonraki nokta gösteriliyor. Oyunun en önemli özelliklerinden biri kağıt dışına çıkmaya veya mevcut çizgilerin üzerinden geçmeye izin vermemesi. Bu kısıtlamaların Skill Game’i daha ciddiye alınan bir oyun haline getirdiği bir gerçek. Ekranın sol üst kısmında yer alan büyüteç oyunun ince işçilik kısmında imdada yetişiyor. Büyütecin yardımıyla yapılan birleştirmeler esnasında oyuncuların kendilerini son derece hayati bir ameliyat gerçekleştiren bir cerrah gibi hissetmeleri son derece muhtemel.

skill-game-4

Game Center entegrasyonuna sahip olan oyunda kullanıcılar tamamladıkları seviyelerin fotoğraflarını Facebook ve Twitter gibi sosyal mecralardan paylaşma imkanına sahip. Mobil platformda pek çok oyunda göz ardı edilen solaklar Skill Game’de düşünülmüş. El kullanımının son derece önemli olduğu bir oyunda solak modun olması doğal. Yine de, bunun ayrıca ön plana çıkarılmış olmasının güzel olduğu kesin. Pek çok oyun gibi, Skill Game de oyun içi satın alma özelliğine sahip. Böylelikle kullanıcılar zor anlarda kendilerine yardımcı olacak Magic Pen gibi aksesuarlardan faydalanabiliyor.

skill-game-5

Skill Game ilk izlenim olarak kolay bir oyun imajı çiziyor. Ancak oyunda ilerledikçe beynin kıvrımlarını biraz daha çalıştırmak elzem hale geliyor. Büyükler için çocukluk hatıralarını yeniden canlandıracak cinsten bir oyun olan Skill Game, çocuklar için de zihin açıcı bir aktivite sunuyor.

skill-game-6

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER