EğlenceManşetler

Skatelander: Kaykay üstünde saatler geçirmeye var mısınız?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

skatelander-1

Akıllı telefonlar için hazırlanan oyunlarda son dönemin popüler eğilimi, eski arcade oyunlarının tasarım dilini uygulamak. Bu tasarım dili sayesinde akıllı telefonlarda oyun oynamak çok daha sahici bir deneyime dönüşürken, atari salonlarında büyüyen neslin de mobil oyunlara olan ilgisi arttı. Özellikle Flappy Bird ve türevi oynanabilirliği zor oyunlarda tercih edilen bu deneyimin en yeni uygulama sahalarından birisi de Skatelander.

skatelander-5

Skatelander’ın bir diğer mobil oyun olan Crossy Road’un üstüne inşa edilen temel oyun deneyimi oldukça basit bir mantık çerçevesinde yürüyor. Ancak bu basitlik, Skatelander’ı oynamanın kolay olduğu anlamına gelmiyor. Oyuncular kaykaylı karakteri ekran üstünde sağa veya sola doğru dokunarak kontrol edebiliyor. Fakat yolculuk esnasında oyuncuların karşısına çok sayıda engelin çıkması, kaykayın kontrolünün düşünüldüğü kadar kolay olmadığını gösteriyor.

skatelander-8

Oyuncuların önüne çıkan engeller ise oldukça çeşitli. Kimi zaman bir huni, kimi zaman giyotin benzeri bir cisim, kimi zaman ise yoldan yürüyen yaşlı bir dede Skatelander macerasını sonlandırabiliyor. Oyuncular engellerin arasında slalom yaparken, yollarına çıkan paraları da toplamaya çalışıyor. Toplanan paralar oyundaki farklı karakterlerin kilidinin kaldırılmasını mümkün kılıyor. Ekranın sol kısmında bulunan yeşil çubuk dolduğunda ise kaykayla özel hareketlerin yapılması mümkün hâle geliyor. Bunun için ekran üzerinde beliren tuşa dokunmak yeterli oluyor. Özel hareketler oyunculara ekstra puan ve oyun içi para getiriyor.

skatelander-6

Skatelander’da kaykayla yolculuğun sona ermesinin ardından oyuncuların karşısına çıkan ekranda üç seçenek gösteriliyor. Bu seçeneklerden birinde oyunculara ücretsiz olarak oyun içi para kazanma fırsatı veriliyor. Bunun için kollu makinenin kolunu ekranda sürüklemek yeterli oluyor. Makinenin ekranında görülen kadar oyun parası, oyuncunun hesabına ekleniyor. Oyuncular reklam olarak gösterilen videoları izleyerek de para kazanabiliyor.

skatelander-3

Kazanılan paralar ise oyundaki diğer karakterlerin kilidinin açılması için kullanılıyor. Skatelander’ın oyunculara çok geniş bir karakter skalası sunduğunu yeri gelmişken belirtmekte fayda var. Oyuncular 100 oyun parası karşılığında Skatelander’ın karakter piyangosunu başlatabiliyor. İşin içinde piyango mantığı olduğu için, kilidi açılacak karakter de Skatelander tarafından belirleniyor. Piyango dışında uygulama içi satın alma yöntemiyle karakter kilidinin kaldırabildiğini de belirtmekte fayda var.

skatelander-4

Skatelander’ın oyun içi mağazasında ise farklı kaykaylar satın almak veya farklı numara paketlerini elde etmek mümkün oluyor. Oyuncular kilidini açtıkları karakterleri ana ekranda bulunan kaykaylı adam ikonu üzerinden görüntüleyebiliyor ve diledikleri takdirde değişiklik yapabiliyor.

skatelander-9

Skatelander, deneyim itibarıyla oyuncuları zorlasa da, bu durum eğlenceli vakit geçirilmesini engellemiyor. Özellikle arcade stilindeki tasarımın sevimliliği oyunun keyfini yükseltiyor.

İLGİLİ HABERLER