Manşetler

Sızan iOS 8 ekran görüntüleri Healthbook, Önizleme ve TextEdit uygulamalarını işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın henüz duyurusunu gerçekleştirmediği iOS 8’den alındığı öne sürülen bir çift ekran görüntüsü Çin’in sosyal ağı Weibo altındaki bir hesaptan paylaşıldı.

apple-ios-8-onizleme-130314

Bu fotoğraflardan bir tanesinde iOS 8 ile geleceği söylenen yeni uygulamaların ikonları da yer alıyor. Daha önce de hakkında bazı dedikoduların çıktığı Healthbook’un yanı sıra, OS X’te yıllardır yer alan Önizleme ve TextEdit uygulamalarının mobil versiyonları da bu ekran görüntüsünde dikkat çekiyor.

9to5Mac sitesi Önizleme ve TextEdit uygulamalarının Mac’teki karşılıklarından farklı şekilde iOS’te yer alacağını, bunların kullanıcılara iCloud’da depolanan Önizleme ve TextEdit dosyalarını açmalarında yardımcı olacağını söylüyor. Sitenin haberine göre bu yeni uygulamalar yılın ilerleyen aylarında çıkack şekilde planlanıyor.

Zaten uygulamaların ikonları da son hâllerinden uzak, taslak görünümü taşıyor. Örneğin Önizleme ve TextEdit uygulamalarının ikonları Mac versiyonlarından ödünç alınmış, beyaz ve siyah arkaplanlı kutulara yerleştirilmiş. Sonuçta bu ikonlar Apple’ın iOS 7’sinin tasarım dilinden oldukça uzakta görünüyor. Ancak iOS 8’in geliştiricilere gösterileceği veya genel dağıtıma çıkacağı zamana kadar bu ikonlara çekidüzen verilecektir.

Hafta boyunca 9to5Mac sitesi Apple’ın gelecek mobil işletim sistemi sürümüyle ilgili bazı detaylar paylaştı. Hafta başında çıkan habere göre Apple iOS 8’de yer alacak Haritalar uygulamasına toplu taşıma tarifleri de ekleyecek. Ayrıca şirket iki yıl önce oldukça çalkantılı bir başlangıç yapan Haritalar uygulamasının doğruluğunu artırmak için de çalışmalar yapıyor. Apple’ın son birkaç yıl içinde toplu taşıma servislerine odaklanan çeşitli şirketler aldığı biliniyor. Bunların çalışmaları iOS 8’de meyvelerini verecek gibi görünüyor.

iOS 8’in genel kullanıcı kitlesiyle buluşmasına henüz aylar var. Muhtemelen bu yeni sürüm 2014 model iPhone’larla aynı zamanda gelecektir.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER