Teknoloji

Sistem belleğini daha düzgün kullanan Firefox 7 yayınlandı

Mozilla, Firefox 7’yi yayınladı. Bu yeni sürüm iyileştirilen bellek yönetim sistemi sayesinde daha hızlı bir web’de gezinme deneyimi sunacak. Önceleri yükleme süreleri bakımından rakiplerinin gerisinde kalan bu tarayıcı için artık durum değişiyor. Yeni sürümün aralarında başlangıç süresi, sekme açma süresi ve HTML5 içeriğinin işlenme süresi gibi çeşitli alanlarda iyileşmeler sunacağı tahmin ediliyor.

Mozilla Firefox’un bellek kullanımını da yüzde 50’ye varan oranda azaltmayı başardı. Bu da sonuç olarak daha hızlı performans sunulması ve tarayıcı ön bellekleme şansının azalması demek. Özellikle aynı anda birden fazla sekme açarak birden fazla siteye girmeye çalışan ve uzun süre internetin başında kalan kullanıcılar yeni Firefox’u beğeniyle karşılayacaktır.

Firefox 7 ile birlikte yazılım geliştiricilere de yeni araçlar sunuluyor. Örneğin, Canvas’ın yeni versiyonu HTML5 animasyonların ve oyunların hızını arttırıyor. Artık bu tarayıcı W3C navigasyon zamanlama standardı API’sini de destekliyor, bu sayede yazılımcılar bant genişliği, bağlantı hızı, trafik veya diğer faktörlere göre sayfa yüklenme ve gezinme zamanlarını ölçebilecek.

Bunlara ek olarak, opsiyonel olarak sunulan Telemetry aracı sayesinde, kullanıcılar anonim niteliğindeki tarayıcı performans verilerini gizli ve güvenli bir yolla Mozilla’ya gönderip Firefox’un gelecekteki versiyonlarının geliştirme çalışmalarına katkıda bulunabilecek.

İlgili – Mozilla
İlgili – Firefox 7 İndir

İLGİLİ HABERLER