Teknoloji

Siri’yle otomobil çalıştırıldı, multimedya yazılımı kumanda edildi – Video

iPhone 4S ile birlikte özel olarak sunulan akıllı asistan Siri’nin Applidium tarafından kırılmasının ardından bu teknolojiyle ilgili daha fazla korsanlık girişimi görmeye başlayacağımızı biliyorduk. Plamoni adlı bir yazılım geliştiricisi bir proxy yardımıyla Siri’nin çeşitli terimlerini yakalayıp farklı uygulamaların bu terimlere bağlı olarak hareket etmesini sağlayan bir yöntem bulmuştu. Bu yöntemin yansımalarını farklı korsanların girişimleri sayesinde görmeye başladık.

Brandon Fiquett adlı bir şahıs otomobilini çalıştırmayı, durdurmayı, bagaj kapağını açmayı veya alarmı aktive etmeyi Siri yardımıyla yapmayı sağlayacak bir yöntem geliştirmiş. Söz konusu yöntem otomobilinde bulunan otomasyon ve güvenlik sistemiyle birlikte çalışıyor. Siri, yazılımcının proxy sunucusuyla iletişime geçiyor, bu sunucu da komutları hücresel şebekeye bağlı otomobile iletiyor.

Hjalti Jakobsson adlı başka bir girişken arkadaş da Plex adı verilen multimedya oynatıcısı için bir eklenti yazmış. Siri’yle konuşabilen bu eklenti, kullanıcının Siri üzerinden girdiği izlemek istediği dizi ve bölümüyle ilgili bilgileri anlayıp karşılığında kullanıcıya arzu ettiği bölümü sunuyor. Komut gönderme ve çalma işleminin başlaması arasında farkedilmeyecek kadar az sürenin geçmesi sistemin hızını göstermesi açısından etkileyici bir örnek teşkil ediyor.

Fiquett otomobil için geliştirdiği sistemin kaynak kodunu açmış. Plex’e özel kontrolörün ise biraz daha işe ihtiyacı varmış. Tabii bu sistemlerin her ikisinin de düzgün çalışması için denemeye girişeceklerin kendilerine özel bir proxy sunucusu bulunması gerekiyor.

Video: Siri ile otomobil kontrolü

Video: Siri ile Plex yazılımını kontrol etme

İlgili – Brandon Fiquett
İlgili – Plex (YouTube)

İLGİLİ HABERLER