Teknoloji

Siri kullanıcı memnuniyetinde Google Asistan ve Cortana’yı geride bıraktı

siri-kullanici-memnuniyeti-091115

Teknoloji dünyasının devleri arasındaki rekabet çeşitli mecralarda devam ediyor. Bu mecralardan birisi de dijital asistanlar. Apple’ın Siri, Google’ın Google Asistan ile boy gösterdiği alanda Microsoft’u Cortana temsil ediyor. Siri, Google Asistan ve Cortana kullanıcılarının memnuniyetini ölçmek için gerçekleştirilen araştırma, Apple’ın dijital asistanının kullanıcılarıyla fazlasıyla mutlu ettiğini gösteriyor. Siri kullanıcılarının yüzde 81’i aldıkları hizmetten memnun olduklarını belirtirken, Google Asistan için bu oran yüzde 68’e iniyor. Microsoft’un dijital asistanı Cortana’da ise memnuniyet oranı yüzde 57 seviyesinde seyrediyor.

Araştırmada katılımcılardan dijital asistanlarından yedi farklı işlem talep etmeleri ve dijital asistanın nasıl performans gösterdiğine ilişkin geri bildirimde bulunmaları istendi. Dijital asistanların takip amacıyla ne kadar soru sorduğu da araştırmada talep edilen bilgiler arasında yer alıyor. Verilen soruları yanlış yanıtlama oranı en düşük dijital asistan olan Siri, rakiplerine kıyasla daha az takip sorusu soruyor.

Siri’yi biraz “kutuplaştırıcı” bir özellik olarak nitelemek yanlış olmayacaktır. Kimi kullanıcılar Siri ve sunduğu imkanlardan fazlasıyla memnunken, bazı kullanıcılar Google Asistan’dan daha iyi sonuçlar aldıklarını dile getiriyor. Microsoft ise Cortana’yı Android’in ardından iOS’te de küçük bir kullanıcı grubuyla test etmeye başlamış durumda. Farklı işletim sistemlerine açılımın Cortana’ya neler sağlayacağı ise zamanla anlaşılacak.

Ankette Siri’ye en yüksek puanı randevu oluşturma özelliği getirirken, “Kung Fu Panda 3 ne zaman vizyona girecek?” sorusuna verdiği yanıt, iOS cihaz sahipleri tarafından pek beğenilmedi.

İLGİLİ HABERLER