Teknoloji

Siri Mac OS X entegrasyonu 2016’da hayata geçebilir

apple siri

siri mac os x

Apple’ın dijital asistanı Siri’ye iPhone, iPad, Apple Watch ve Apple TV üzerinden erişilebiliyor. Yakında bu listeye Mac’lerin de eklenmesi muhtemel gözüküyor. 9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, Apple bu yıl içinde yayınlanacak yeni OS X sürümüne Siri’yi de eklemeyi planlıyor. Şirketin Siri butonunu Mac’in ekranının üst kısmında bulunan menü çubuğunda saat ve Spotlight ikonunun yanına yerleştirilebileceği belirtiliyor.

Siri’nin verdiği yanıtların ise masaüstünün bir köşesinde açılacak yarı şeffaf siyah pencerede gösterilebileceği ve bu pencerenin mobildeki Siri arayüzüne bir hayli benzer olabileceği ifade ediliyor.

Siri Mac OS X entegrasyonuna dair ilk izleri, Apple’ın haziranda düzenleyeceği WWDC’de görmek oldukça muhtemel gözüküyor. Geçmiş sürümlerde izlenen hareket planları doğrultusunda, Cupertino merkezli şirketin yeni OS X sürümünün herkese açık betasını yaz aylarında yayınlaması, final sürümünü ise ekim ayında kullanıcılarla buluşturması öngörülüyor.

9to5Mac’in haberinde Siri’nin OS X’te boy gösterme biçiminde değişikliklerin olabileceği belirtilse de, şirketin 2012’den bu yana söz konusu entegrasyon üstünde çalıştığının altı çiziliyor. Apple, Siri’yi ilk olarak 2011’de piyasaya sürdüğü iPhone 4S’te kullanmıştı. Siri’nin iOS dışındaki platformlarla tanışması ise geçtiğimiz yıl gerçekleşmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER