Teknoloji

Siri Mac kullanıcılarıyla buluşuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

siri macWWDC 2016 açılış etkinliğinde sahnede boy gösteren isimlerden biri olan Apple başkan yardımcısı Craig Federighi, Mac işletim sisteminin macOS Sierra adını taşıyan yeni sürümünde yerleşik biri Siri modülü bulunacağını açıkladı. Bu modül sayesinde sesli arama ve el serbestliği sağlayan diğer Siri komutları Mac’te kullanılabilecek. Siri böylelikle ilk kez bir masaüstü bilgisayarda işler hâle geliyor. Windows 10 ve Chrome OS, benzer imkanları kullanıcılarına sunuyor.

Siri Mac buluşmasına dair ilk dedikodular geçtiğimiz şubat ayında gündeme gelmişti. 9to5Mac sitesi tarafından yayınlanan haberde Apple’ın 2012’den bu yana konu üstünde çalışmalar yaptığı belirtilmişti. Mayıs ayında internete sızan ekran görüntüleri ise menü çubuğunda ve dock’ta bulunan Siri ikonlarını gözler önüne çıkarmıştı.

siri-mac-130616-2Siri’nin masaüstü versiyonuna dock’ta Finder ve diğer Mac uygulamalarının yanından erişilebiliyor. Buradaki ikona tıklandığında Siri üzerinden bilgisayardaki dosyaları arama, yerel ortamda bulunan çalma listelerine ulaşma ve mobildeki gibi web tabanlı aramalar gerçekleştirmek mümkün oluyor.

Siri Mac üzerinde bir uygulama gibi çalışabildiği için arama sonuçları Bildirim Merkezi’ne yerleştirilebiliyor. Bu sonuçlar Finder üzerinden uygulamalara sürüklenebiliyor. Böylelikle lokal depolama ve web tabanlı arama sonuçları arasında dolaşmak için Finder ve Spotlight dışında yeni bir yola ulaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER