Teknoloji

Siri’nin kurucusu: Apple Siri’den çok fazla şey bekliyor

apple siri

apple siriApple’ın dijital asistanı Siri, 2011’in sonbaharında satışa sunulan iPhone 4s ile ortaya çıkmış ve Cupertino merkezli şirkete dijital asistan yarışında önemli bir avantaj sağlamıştı. Apple aradan geçen yıllarda dijital asistanını geliştirse de, son zamanlarda Amazon Alexa ve Google Asistan’ın gerisinde kalmış gibi görünüyor. Siri’nin kurucularından biri olan Norman Winarsky, mevcut tablonun oluşmasında Apple’ın dijital asistandan çok fazla şey istemesinin etkili olduğunu düşünüyor.

Winarsky ve arkadaşları, dijital asistanı 2010’un nisan ayında Apple’a satmıştı. Asistanı insanlara seyahat ve eğlence hizmetlerinde yardımcı olmak amacıyla tasarladıklarını söyleyen Winarsky, seyahat ve eğlence konusundaki destekte mükemmelliğe ulaştıktan sonra diğer alanlara açılmayı planladıklarını belirtti.

Ancak Apple, Winarsky ve arkadaşlarının planlarından daha farklı bir yol izlemeyi tercih etti. Dijital asistan hâli hazırda iOS ve macOS kullanıcılarına alarm kurmak, hava durumu konusunda en son bilgileri vermek veya aranan bir adresi bulmak için kullanılabiliyor. Google Asistan ve Amazon Alexa gibi rakipleri ise Apple’ın dijital asistanından daha fazla görevi, daha az sıkıntı çekerek yerine getirebiliyor.

Norman Winarsky’ye göre, Apple’ın Siri konusunda yaşadığı zorluklar şirketin çapı nedeniyle daha da zorlu hâle geliyor. Winarsky, Apple’ın şu anda ulaşması çok zor olan bir mükemmellik seviyesini hedeflediğini düşünüyor.

İLGİLİ HABERLER