Teknoloji

Siri iPhone 3GS’te de çalıştırıldı – Video

Apple’ın akıllı sesli asistanı Siri’nin iPhone 4’te çalıştığını görmüştük. Azimli yazılımcılar bu servisi daha da eski olan iPhone 3GS’te çalıştırmayı başarabildi. Grant Paul ve Steve Troughton-Smith adlı yazılımcılar tarafından gerçekleştirilen bu kırma işlemi Ryan Petrich tarafından yayınlanan bir videoyla kitlelere duyuruldu.

Petrich jailbreak camiasında bazı uygulamalar için özelleştirilmiş dokunmatik hareketler sunan Activator eklentisiyle biliniyor. Yayınlanan video klipte Siri’yle iPhone 3GS’te bir kişinin iletişim bilgilerinin sorgulaması yapılıyor. Bu arada Petrich Twitter üzerinden geçtiği mesajda Activator’ı Siri’ye entegre etmek için çalıştığını da duyurdu.

Apple Siri’yi iPhone 4S ile birlikte tanıtmış ve kullanıma sunmuştu. Şu an için resmi olarak sadece iPhone 4S ile kullanabilen bu özellik daha eski iPhone modellerinde çalışmıyor. Aslında yapılan çalışmalar eski modellerin de Siri’yi çalıştırma yeterliliğine sahip olduğunu gösteriyor. Bu noktada insan Siri’nin neden iPhone 4S ile sınırlı tutulduğunu merak ediyor. Ancak bu kararın arkasında büyük ihtimâlle Apple’ın pazarlama stratejisi yatıyor. Siri, iPhone 4S’i daha cazip kılıyor.

Video: iPhone 3GS üzerinde Siri

İlgili – Twitter (@rpetrich)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER